family-christmas-celebration-photo-smartphone-screen-selective-focus-people-looking-mobile-phone-camera-blurred-background-xmas-holidays-friends-gathering-together.jpg

@

18.12.2022 23:00

Naše tipy na spoločné zimné rodinné fotenie.

Zachyťte túto zimu úžasné rodinné fotografie.

Zima je plná fotografických momentov. S chladnejším počasím a snehom nám zimné mesiace ponúkajú množstvo príležitostí na vytvorenie dokonalých rodinných fotografií. Prinášame vám pár tipov na krásne spoločné fotografie, vďaka ktorým si nie len vytvoríte spomienky na celý život, ale sa aj spoločne zabavíte. Následne môžete tieto momenty použiť vo svojom osobnom rodinnom fotokalendári, ktorý si u nás vytvoríte za pár klikov. 

1.     Oblečte sa

Prišiel čas vytiahnuť roztomilé čiapky, rukavice, či bundy. Zimné fotenie je na to ako stvorené. Čím viac pohodlnejšie sa budete cítiť, tým dlhšie si budete fotenie užívať. Odporúčame však zvoliť neutrálne farby s malým, či žiadnym textom. Príliš výrazné vzory, či farby môžu odtrhávať pozornosť od vás a od okolia a pôsobiť rušivo. Výnimkou sú vianočné fotografie, kde sa svetre, či bundy plné vzorov doslova pýtajú! 

2.     Naplánujte si zábery

Pripravte si približnú predstavu vaši fotografií. Na pintereste nájdete množstvo inšpirácie na zimné fotenie. Vďaka tomu nezabudnete na žiaden záber. Nič nie je horšie ako zabaliť fotenie a zistiť, že na niečo sa zabudlo. Vyskúšate rodinné zábery, jednotlivé portréty či hrajúce sa deti. Uistite sa, že aj fotograf (rodič/staršie dieťa..) je na fotkách, aby sa nestalo, že bude v rodinnom albume chýbať. 

3.     Využite vonkajšie prostredie na maximum

Máte to šťastie, že je u vás sneh alebo sa chystáte niekam na chatu do hôr? Využite toto prostredie na maximum! Snehuliaci, či vianočné svetlá sú perfektnou kulisou na fotenie! Stavajte spoločne snehuliakov, urobte pár anjelov v snehu, či spravte fotografiu ako sa guľujete. Aktivity rozžiaria spoločný deň a samozrejme vzniknú krásne fotky.   Vďaka hrám zabavíte aj najmenších a nebude to pre nich len nudné fotenie. Skvelým nápadom je aj zahrnúť na fotku svojich domácich miláčikov. 

4.     Útulne doma

Nemáte chuť na zimu alebo jednoducho preferujete pohodlie domova? Aj doma môžete vytvoriť plno kulís na nádherné fotenie. Rovnako aj vo vnútri odporúčame fotografovať počas aktivity, pretože tak vznikajú prirodzené fotografie. Môžete sa odfotiť pri zdobení vianočného stromčeka, balení darčekov, pečení, či hraní spoločenských hier. Oblečte si vianočné tričká, rovnaké kárované pyžamá, pohodlné svetre a tepláky. Nič nie je krajšie na fotkách ako prirodzené domáce pohodlie a spoločná radosť. 

5.     Pár tipov na záver. 

Zachyťte okrem rodiny aj prostredie okolo. Urobte detail spoločne napečený perníkov, saní, či snehuliaka, ktorého ste postavili. 

Odfoťte sa pri západe slnka. Vďaka skorým zimným večerom nemusíte na povestnú „golden hour“ čakať až do neskorých hodín. Využite zapadajúce slnko k nádherným fotografiám. 

Nenechajte rodinné fotografie „zapadnúť prachom“ v telefóne. Nechajte si ich zvečniť vo svojom rodinnom fotokalendári od FotoMart, ktorý vás bude sprevádzať počas celého roka.