photographer-make-photoshoot-woman-2.jpg

@

28.02.2023 23:00

Tipy ako si vytvoriť dokonalé jarné fotky.

Pomaly sa nám končí zima a prichádza jar. My vám takto v predstihu prinášame tipy na jarné fotenie, aby ste sa mohli na neho včas pripraviť. Či už je vo vaše prvé fotenie alebo nie, máme pre vás zoznam nápadov, ktorý vám pomôže.

Pozadie 

Vyrazte von. Ak si pamätáte v zimnom fotení sme spomínali, že krásne fotky si dokáže vytvoriť aj vo vnútri. Jar nás však nabáda ísť sa von, napríklad do parku, či na lúku plnú kvetov. Využite rozkvitnuté kvety, stromy a slnečné lúče ako pozadie. 

Rekvizity

Ak predsa len nechcete vyraziť von alebo nemáte v blízkosti svojho bydliska lúku, park, či les, zvážte jarné rekvizity. Vaše možnosti zahŕňajú rezané kvety, kvetinové korunky, venček z púpavy, či stuhy. Takéto rekvizity navodia tú správnu jarnú atmosféru. 

Pózy

Hoci momentky a prirodzené zábery sú naše obľúbené, v jarnom fotení je priestor aj na pózy. Ak nie ste profesionál/ka, pózovanie sa môže zdať náročné. Nacvičte si jednotlivé pózy v zrkadle. Chyťte si rezané kvety, ľahnite si medzi kvety na lúke, otočte sa chrbtom a kráčajte smerom od fotoaparátu, chyťte kvet a namierte ho smerom k fotoaparátu, čítajte si knihu alebo sa pred fotoaparátom zatočte. Možností je nekonečno a fantázii sa medze nekladú. 

Oblečenie

Pamätajte, že oblečenie bude dotvárať celkový vzhľad výsledných fotiek. Môžete zvoliť klasiku – kvietkované šaty alebo kvietkovaná košeľa. Môžete však staviť aj na niečo originálnejšie ako sú napr. voľnejšie šaty, či šaty s volánmi, ktoré budú vo vetri viať. Alebo si vytvorte top len pomocou kvetov. Dôležité je, aby oblečenie zdôrazňovalo vašu osobnosť a vy sa v ňom cítili pohodlne. 

Úprava fotografií

Ak chcete svojim fotografiám pridať originálnych vzhľad, experimentujte s úpravou. Rozmažte pozadie, zaostrite na kvety, zvýraznite farby a pod. Inšpirujte sa na internete fotografiami od profesionálov. 

Jarné fotografie by mali byť veselé, plné farieb ako samotná jar. Hlavne sa bavte! Okrem toho, že budete mať krásne fotografie, môžete s kamarátkou, či rodinou zažiť nezabudnuteľné a jedinečné chvíle.