affectionate-couple-covering-face-with-balloon-kissing.jpg

@

05.02.2024 23:00

Tipy na valentínske darčeky.

Patríte medzi tých, čo oslavujú deň sv. Valentína? V tom prípade máme pre vás pár tipov na darčeky.

Niečo z histórie. 

Vedeli ste, že napriek tomu, že mnohí označujú deň sv. Valentína ako komerčný americký sviatok, tak nepochádza z Ameriky? Jeho pôvod je do dnes nejasný a sprevádza ho množstvo mýtov a legiend. Najznámejším je však Svätý Valentín, ktorý žil v 3. storočí nášho letopočtu.  V tom období cisár Claudius II. rád viedol vojny, čo nebolo pochuti rímskym mužom. Podľa neho ženatí muži neboli dobrí bojovníci, pretože nechceli opúšťať svoje ženy. Kvôli tomuto zakázal všetky sobáše. Sv. Valentín napriek tomu tajne sobášil, čo ho stálo život a bol popravený  práve 14.februára 296. Pred smrťou poslal ľúbostný dopis dcére väzenského dozorcu do ktorej sa zaľúbil a tak vzniklo prvé Valentínke prianie. V roku 496 pápež ustanovil 14. februára za pamätný deň na jeho počesť a tak sa stal Sv. Valentín patrónom zaľúbených. 

Tipy na darčeky.

Kvetmi nič nepokazíte. 

Kvety milujú všetky ženy. Či už preferujú rezané alebo v kvetináči, je to stará dobrá klasika, ktorou nič nepokazíte. 

Darujte relax. 

Už dávno ste neboli na spoločnom výlete len vy dvaja? Bez detí a hlavne bez starostí? Darujte predĺžený víkend. Vyberte sa niekam do hôr alebo do mesta. Je len na vás, čo vás a vášho partnera/partnerku poteší. 

Láska prechádza cez žalúdok. 

Miluje vaša polovička jedlo? Zoberte ju/ho na večeru do reštaurácie. Množstvo reštaurácií už dnes ponúka Valentínke menu. Chcete byť originálnejší? Navarte pre svoju polovičku doma jej/jeho obľúbené jedlo. Určite to ocení. 

Sladkého nikdy nie je dosť. 

Ak nepatríte medzi najlepších cukrárov a pekárov, nechajte prípravu radšej na odborníkov. Potešte svojich blízkych ručne vyrábanými čokoládami, či pralinkami. Podporíte tak lokálne firmy a čokolády sú mnohonásobne lepšie ako tie z obchodu. 

Darujte osobný darček. 

Pomocou osobného darčeka vyjadríte ako vám na tom človeku záleží, pretože ste si dali extra námahu taký darček pripraviť. Či už zvolíte fotografiu na plátne, fotoknihu, obal na telefón s fotografiou alebo fotokalendár, takémuto darčeku sa poteší každý bez ohľadu na vek. 

Ste single? 

Spravte radosť sami sebe. Kúpte si kvety, choďte na večeru alebo si uvarte jedlo, ktoré ste už dávno chceli vyskúšať, kúpte si kvalitnú čokoládu, zoberte kamošku/kamoša na predĺžený víkend alebo choďte sami a načerpajte novú energiu. V neposlednom rada darujte sami sebe krásny fotokalendár s najkrajšími spomienkami. 

Tak čo? Aký darček tento rok zvolíte?